Weblap készítés

Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Weblap készítés - Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

PageRank mánia

Mi az a PageRank?

A Google honlapokat rangsoroló rendszerét jelöli a kifejezés. Több, mint 200 mutató alapján, bonyolult számításokkal alakítják ki azt a bizonyos PageRank-et.

Az, hogy milyen szempontokat és milyen mértékben vesznek figyelembe, nagyrészt titkos, csak néhány elemmel lehetünk tisztában.

Miért fontos a PageRank?

Van, amikor és akinek fontos, mert például szeretne bekerülni egy olyan katalógusba, amire nagy szüksége lenne. Az alacsony PageRank miatt azonban visszautasíthatják.

A PageRank nem függ össze azzal, hogy hányan vásárolnak nálunk, mennyire sikeres a cégünk. A nagyon jól működő cégnek nem "jár" magas PageRank érték. Azt a honlapnak kell teljesítenie.

Az is lehet, hogy csodálatos a honlap, magas a PageRank, és a vállalkozás nem muzsikál valami jól.

A vevőket kevésbé érdekli az, hogy az adott cég honlapját milyenre értékelte a Google. A vásárlót az érdekli, megoldást talál-e a problémájára, vagy sem.

A legtöbb internetező azt se tudja, mi az a PageRank, eszik vagy isszák, és egyáltalán honnan tudná, milyen oldalt nézeget.

A másik véglet az, amikor az online marketing szakemberek egymás vérét szíva vetekednek azon, ki milyen PageRank értéket tud kihozni egy honlapból, és az emberek megítélésében is ez játssza a főszerepet.

Egy biztos, a honlap tulajdonosának jól esik, ha észleli, honlapja már értékelve van, és ráadásul nem a nullás értékkel. Egy-egy PageRank frissítéskor örömmel tapasztalja, ha emelkedett honlapjának értéke, és bosszankodik, ha csökkent. Ilyenek vagyunk. Fontos számunkra az, mások hogyan értékelik munkánkat.

Tudni kell azt, hogy minden honlap ugyanott kezdi. A nem értékelt honlapok kategóriájában. Ha már nullásunk van, akkor legalább értékelésre méltó a honlapunk, illetve már annyi idős, hogy egyszer legalább járt arra az a robot, ami a PageRankhoz is gyűjtött információt.

Ahogy korosodik a honlapunk, gyűlik rajta a tartalom, egyre többen látogatják, és egyre több helyen hivatkoznak tartalmára, úgy emelkedik a PageRank értéke is. Kis cégünk kis honlapja viszont sosem éri el a magas értékeket. Érdemes megfigyelni, nagy és magukra, valamint honlapjukra sokat adó cégek igazán jó honlapjai is megállnak a hetes érték körül.

Fiatal honlap örülhet, ha azonnal kettessel kezd, és igazán elégedett lehet, ha a hármast kapja elsőként. Hármas-négyes értéket el tudunk érni, nem mondom, hogy könnyen, mert ez nem csak a munka mennyiségétől, a tartalom mennyiségétől, minőségétől vagy a látogatók számától függ, hanem az elején említett 200 paramétertől.

Az egyszer megkapott PageRank érték nem örökre szól. Nem is a következő frissítésig, mert a Google szerint az elemzés és frissítés folyamatos, legfeljebb nem vesszük észre a változást.

Category: Cikkek
Tag: