Weblap készítés

Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Weblap készítés - Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Miért nem látszik az űrlapom?

A kérdést én is feltettem, amikor készítettem ezt a honlapot.

A WordPress egy nagyon jó eszköz honlapok készítésére, de.

Sajnos annyira felhasználóbarát, hogy már-már szinte gondolkodik. Megpróbálja kitalálni, mit akarunk. De mi nem mindig azt akarjuk, amit a program hisz rólunk, hogy akarunk.

Egyik ilyen idegesítő mániája az, hogy mindenáron javítani akar. Mert ugye a felhasználót segíteni kell, és biztos éppen elrontott valamit.

Ez történik akkor is, amikor egy űrlapot helyezünk el az oldalunkon.

Ha mindezt a vizuális szerkesztőben tesszük (ami olyan, mintha szövegszerkesztőt használnánk), akkor a beillesztett kódokat is nagyon kedvesen átalakítja, megszépíti.

Eredménye: hibaüzenet az űrlap helyett. Bosszantó.

Megoldás: forráskód nézetben kell beilleszteni az űrlap kódját! De ez még nem elég. Amikor készen van, akkor gyorsan közzétesszük, frissítjük, amit éppen kell vele tenni, majd, amikor készen van a dolog, AZONNAL átlépünk valami másik menübe, lényeg, hagyjuk el a szerkesztőt anélkül, hogy bármit is változtatnánk.

Ha így teszünk, akkor az oldalt frissítve ismét látjuk, illetve, ha nem módosítás volt, hanem új oldal létrehozása, akkor végre látjuk az űrlapot.

A későbbiekben is így kell eljárni. Tehát a forráskód nézetben (HTML nézet) kell minden módosítást csinálni, ha van űrlap is az oldalon. Na jó, csináljuk vizuális szerkesztő nézetben, de legyen kéznél az űrlap kódja is, hogy a szöveg szerkesztése, szépítése után át tudjunk lépni a forráskód nézetbe, ahol már látjuk is az elrontott kódot. Ezt törölni kell, és az eredeti, jó kódot beilleszteni a helyére. Utána gyorsan közzététel, és másik menübe átlépés.

A fent leírt módszer alkalmazásakor jól fog megjelenni az űrlapunk a WordPresses honlapunkon.

Tag: