Weblap készítés

Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Weblap készítés - Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Látogatószámláló

Van egy “kedvencem” a honlapokon, a látogatószámláló, vagy oldalmegjelenítés számláló.

Mit mutat a látogatószámláló?

Segítségével azt tudjuk meg, az adott honlapot eddig hányan látták. Mikor van értelme ezt megmutatni? Egy új honlapnak kevés látogatója van naponta, és mivel még nem régen hozták létre, az eddigi összes látogatószám sem lehet sok. A honlap tulajdonosa viszont meg akarja mutatni  mindenkinek, hányan látták eddig az oldalát.

Sokszor úgy érzem, ezzel nem kéne dicsekedni. Ha egy honlapot 1-2 év alatt ezernél kevesebbszer jelenítettek meg, akkor úgy gondolom, ezt a számot nem feltétlenül szükséges közszemlére tenni.

Más az, ha napi 30.000 látogatója van egy oldalnak. Na jó, a kettő között van az a pont, ahol már van értelme mutatni a világnak, mennyire vagyunk népszerűek, olvasottak.

A napi 1-2 látogató nem az a kategória. Még a napi 10 sem.

Az Ön honlapján van ilyen számláló? Olyan adatot olvashatunk le róla, ami azt jelzi, az Ön honlapja igencsak olvasott? Ha már gondolkodott azon, hogy túl lassan emelkedik ez a szám, inkább szedje le az oldalról.

Kis cégek honlapjait, magánszemélyek blogjait főleg az elején nagyon kevesen olvassák. Ahogy telik az idő, és egyre több olvasnivaló van a honlapon, és egyre jobb helyezést ér el a keresési találatok között, egyre több látogató lesz. Akkor ismét el lehet gondolkodni, megmutassuk-e a világnak bizonyos idő óta hány oldalt néztek meg a honlapunkon.

Category: Cikkek