Weblap készítés

Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Weblap készítés - Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Keresőoptimalizálás

Korunk legszebb kifejezése a SEO:-)

Ha nem az interneten élünk, nem is tudjuk, miről van szó.

A SEO a keresőoptimalizálás rövidítése.

Egyszerűen szólva arra való, hogy honlapunk a keresőkben – különös tekintettel a Google keresőjére – jó helyezést érjen el. A jó helyezésen azt értjük, hogy ha a vállalkozásunkra jellemző kulcsszavakat írjuk be a keresőbe, akkor ott lehetőség szerint az első – de legalább az első három – oldalon szerepeljünk a találati listában.

Ez sok szolgáltatás, termék esetében nem lehetséges, mert annyira népszerű dologgal foglalkozunk, illetve a találati listán sok olyan honlap előz meg minket, ami már évek óta, akár évtizede is ott van. Ezeket a régi honlapokat nagyon nehéz a jó helyezésükből kirobbantani.

A keresőoptimalizálás pont azzal foglalkozik, hogy hogyan tudjuk saját honlapunkat a megengedett eszközökkel egyre feljebb és feljebb tornászni ebben a listában.

Miért érdekes a listában való helyezés?

Mert az érdeklődők nem fognak ellapozni a 145. oldalra a találatok között, hogy  megleljenek minket ott. Egyes vélemények szerint az első oldalnál sem mennek tovább, azonban ennek ellentmond, amikor látjuk, hogy bizonyos keresőkifejezések használatával eljutottak hozzánk, pedig a találati lista 5-10. oldalán szerepeltünk.

Egy biztos, kevés olyan kitartó ember van, aki a 3.-4. oldalnál is tovább lapoz. Ez akkor fordul elő leggyakrabban, ha az első oldalakon szereplő találatok igazából semmi érdemleges információt nem tartalmaznak.

A keresőoptimalizáláskor különböző eszközöket, módszereket használunk annak érdekében, hogy  minél több látogató jusson el ügyfeleink oldalára, így segítve a minél nagyobb árbevételt. (Ezt mi nem szégyelljük, hiszen egy vállalkozást azért hoztak létre, hogy nyereséget termeljen.)

Keresőoptimalizálással régi és új honlapok esetén is lehet sőt kell foglalkozni, azonban nem tagadjuk, új honlap esetén ez a munka könnyebb. Könnyebb, mert már eleve úgy írjuk a szöveget, hogy az is a keresőoptimalizálást szolgálja.

Régi honlapoknál gyakran egyéb változtatásokat is el kell végezni a nagyobb siker érdekében.

A szolgáltatás ára egyedi megállapodás szerinti, hiszen nincs két teljesen egyforma honlap, helyzet, igény.

Érdeklődését, kérdéseit várjuk a studio@web-lap-keszites.net e-mail címen.