Weblap készítés

Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Weblap készítés - Honlapkészítés WordPress rendszerben, keresőoptimalizálás, jelenlét a közösségi médiában

Hurrá, kész a honlapom, pihenhetek!

Haha, a kis naiv! Egy honlap soha sem lehet kész!

Nincs befejezve. Ahogy egy számítógépes programon is mindig lehet még javítani, a honlapokon is.

Ha végre elkészült a honlap, sok honlaptulajdonos fellélegzik, és leereszt. Pihen. És vár. Várja a csodát. A csoda pedig nem jön. (jó, néha, de nagyon elvétve, vannak csodák is)

A honlappal foglalkozni kell. Figyelni, nézni a statisztikákat, figyelni a megrendeléseket, érdeklődők számát, és még sok dolgot. Figyelni, hogy van-e változás.

Ha eddig volt 3 telefon, és hirtelen lesz napi 10, vajon mi az oka? Nem biztos, hogy a honlap az oka, de lehet, hogy igen.
Honnan tudjuk meg? Van egy nagyon egyszerű módszer! Meg kell kérdezni a telefonálót!
Bele lehet szőni a beszélgetésbe a kérdést, hogy nehéz volt ránk találni? Erre biztos mond valamit. Ez egy olyan kérdés, amire nem csak egy igennel vagy nemmel fog válaszolni. Ha nehéz volt, akkor biztosan el is panaszolja, miért volt nehéz. Ha a honlapról jött, akkor eldicsekszik vele, hogy igen/nem, az interneten találtam a honlapra. Lehet, többet is mesél róla. Ha látjuk, van haszna a honlapnak, szívesebben foglalkozunk vele folyamatosan.

Semmiképpen se hagyjuk magára, mert kiábrándító az, amikor egy szép, tartalmasnak kinéző honlapon olvasgatva rájön az olvasó, hogy a legfrissebb hír is 3 éves, az árlista dátum nélküli, a linkek nem működnek, és egyáltalán, olyan a szövegezése, amiből kiderül, nem mostanában készült.

Ha "tökéletes" a honlapunk ma, nem biztos, hogy fél év múlva is az lesz.

Trendek, divatok jönnek, mennek, és ez bizony az internet világára is igaz. Ami egyik évben rém divatos, minden honlapon az van, az néhány év múlva átkerül a ciki kategóriába. Ma már nem trendi, sőt kerülendő a flash animáció nyitóképnek, a naptárra se vagyunk kíváncsiak, az óra is felesleges, és kis izék ne ugráljanak a képernyőn.

Vagy az egy időben elterjedt, bár akkor is idegesítő dolog, az egér mozgását követő valamilyen jel (nyíl, kutya, macska, medve, bármi).

Igen, egy időben azt mondták, a főoldalon köszöntsük a látogatót. Ma már nem tesszük ezt. Tehát időnként mindenképpen foglalkozni kell egy olyan honlappal is, amin az információk aránylag állandóak.

Azokról meg ne is beszéljünk, ahol az új termékeket, friss vállalati híreket közlik. Egy újabb költségre leltünk most. Mert a honlapot elkészíteni egy dolog, de karban is kell tartani azt.